Μέγκλας Α.Β.Ε.Ε. κοντά στον Αγρότη από το 1942

Συμπληρωματική ανακοίνωση της "Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ"

Συντάχθηκε: .

Η οικογένεια του Χρήστου Μέγκλα ζητεί , αντί στεφάνου , όποιος επιθυμεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό «Ηλιαχτίδα Σερρών» Τράπεζα Eurobank - ΙΒΑΝ: GR200260738000003010262162

Συλλυπητήριο μήνυμα της εταιρείας «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ»

Συντάχθηκε: .

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ» ανακοινώνει τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας, Χρήστου Μέγκλα.
Ο Χρήστος Μέγκλας αποτέλεσε έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο που ξεκίνησε από το 1980 την επιχειρηματική του δράση. Το 1998 προέβη σε συγχώνευση τριών (3) εταιρειών που ίδρυσε, και τη δημιουργία της «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ», όπου διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
Ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, με όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Πλούσια ήταν η δράση που επέδειξε στα κοινά και κυρίως στη διεκδίκηση της ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητήριου Σερρών, το οποίο και υπηρέτησε με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωση από το 2011 έως το 2021.
Η λαμπρή επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματα και το όραμα του συνεχίζουν να μας εμπνέουν και αποτελούν παράδειγμα για συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, πάντα δίπλα στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της επιχείρησης μας.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιούλιου στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Α ́Νεκροταφείο Σερρών στις 11 π.μ.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ENIΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συντάχθηκε: .

ΔΙΕΞΟΔΟΣ1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015 Q-CERT

Συντάχθηκε: .

Η εταιρεία Χ. Μέγκλας ΑΒΕΕ έχει τεκμηριώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις συμμόρφωσης του διεθνούς προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015, που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων καθώς και τις σχέσεις της με τους πελάτες.

 

 

 

 

Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού Covid-19

Συντάχθηκε: .

Η επιχείρηση μας έλαβε  "Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού” με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης. Συγκεκριμένα έλαβε την ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1.

 

 ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

 

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ STABIL N - M

Συντάχθηκε: .

STABIL

NEA ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συντάχθηκε: .

 

Θεσσαλονίκη: Β.Ι.Π.Ε. ΣΙΝΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΖΩΝΗ Α
ΟΔΟΣ 1 ΚΑΙ ΟΔΟΣ Δ6
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 23 (Ο.Τ. 23 )
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2310530642 - 2310553058
ΦΑΞ: 2310510493 - 2310799580

 

Όροι και προϋποθέσεις για την αναγγελία έναρξης άσκησης εμπορίας και τη λειτουργία καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.

Συντάχθηκε: .

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα νιτρικά λιπάσματα και για την εφαρμογή τους νωρίς την άνοιξη

Συντάχθηκε: .

Γιατί η ασβεστούχος νιτρική αμμωνία δεν έχει κανένα πραγματικό πλεονέκτημα απέναντι της νιτρικής αμμωνίας.

Αρχίζει σε λίγες εβδομάδες η περίοδος επιφανειακής λίπανσης των χειμερινών σιτηρών. Μετά το πρώτο φύτρωμα οι χειμερινές καλλιέργειες κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου συνήθως παραμένουν στάσιμες και πολλές φορές κιτρινίζουν. Η καθήλωση αυτή ανάπτυξης των φυτών μερικές φορές οφείλεται σε χειμερινούς παγετούς (που προσβάλλουν το υπέργειο μέρος του φυτού), αλλά συνηθέστερα έχει σαν βασικό αίτιο την έλλειψη αζώτου. Όταν, κατά τους χειμερινούς μήνες το έδαφος είναι ψυχρό, η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος καθηλώνεται και η ικανότητα των ριζών να παραλαμβάνουν θρεπτικά στοιχεία περιορίζεται δραματικά.

Oυρία: μια πολύτιμη πηγή αζώτου για τις καλλιέργειες

Συντάχθηκε: .

Μεταξύ των αζωτούχων λιπασμάτων η ουρία σε παγκόσμια κλίμακα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της το κυριότερο των οποίων είναι ότι αποτελεί την πιο πλούσια πηγή αφομοιώσιμου αζώτου για τις καλλιέργειες. Ωστόσο στην Ελλάδα η χρήση της ουρίας εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά από άλλες πηγές αζωτούχων λιπασμάτων (νιτρικά και αμμωνιακά), αλλά καταγράφει μία θεαματική άνοδο από χρόνο σε χρόνο.

Οι λόγοι υστέρησης της ουρίας είναι ιστορικοί και τεχνικοί. Η εισαγωγή της στην ελληνική γεωργία καθυστέρησε για 10ετίες, αφού τα εγχώρια εργοστάσια λιπασμάτων δεν περιλάμβαναν την ουρία στην παραγωγή τους με συνέπεια ο τύπος αυτός αζωτούχου λιπάσματος να μην επιδοτείται και να είναι δυσανάλογα ακριβός. (Για τους νεότερους αγρότες καλό είναι να θυμηθούμε ότι μέχρι τις αρχές της 10ετίας 1990 η ελληνική αγορά λιπασμάτων ήταν πλήρως ελεγχόμενη με βασικό εργαλείο ελέγχου την επιδότηση των εγχωρίως παραγόμενων λιπασμάτων που έφθανε έως και 40%).

Η αλήθεια για τα σύμμεικτα λιπάσματα "blended"

Συντάχθηκε: .

Ο θόρυβος, η καλλίτερα "αρνητική διαφήμιση" αναφορικά με τα λιπάσματα τύπου "μπλέντ" εντείνεται τελευταία, παρά το γεγονός (ή μάλλον σαν συνέπεια του γεγονότος) ότι τα λιπάσματα της κατηγορίας αυτής κατακτούν σταδιακά την ελληνική αγορά, όπως ήδη έχει συμβεί προ πολλού σε πολλές άλλες χώρες. Στην Αμερική λ.χ. όπως και στο Ισραήλ, τα blends καλύπτουν πάνω από το 70% της αγοράς των στερεών λιπασμάτων. Στην Ιρλανδία το 90% ενώ σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό των blends κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50% του συνόλου των στερεών λιπασμάτων (Σημ. τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα αν εκφρασθούν επί του μεριδίου των σύνθετων λιπασμάτων).
Είναι δικαιολογημένη η τάση διάδοσης των μπλεντ;

Θειϊκό Κάλι(SOP) ή Χλωριούχο Κάλι (MOP) Υπάρχει δίλημμα ;;

Συντάχθηκε: .

Το κάλιο αποτελεί ένα πολύτιμο θρεπτικό στοιχείο που απαιτείται από τις καλλιέργειες σε μεγάλες ποσότητες, συνήθως δεκάδες κιλά το στρέμμα.

Είναι απαραίτητο για την άριστη ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής.

Στα σύνθετα λιπάσματα, καθώς και στα απλά καλιούχα, το κάλι μπορεί να περιέχεται σε μία από τις δύο μορφές, Θειϊκό κάλι (SOP), ή Χλωριούχο κάλι (ΜΟΡ).

Πολύς λόγος έγινε στο παρελθόν και εξακολουθεί να γίνεται στη χώρα μας ακόμη και σήμερα για το ποια από τις δύο μορφές είναι "καλλίτερη". Μερικοί υποστηρίζουν, όπως τα παλαιά χρόνια ότι το Χλωριούχο κάλι "είναι τοξικό" για το έδαφος και για "τα ευαίσθητα προϊόντα".