Μέγκλας Α.Β.Ε.Ε. κοντά στον Αγρότη από το 1942

ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» είναι μία εμπορική και μεταποιητική επιχείρηση γεωργικών εφοδίων (λιπασμάτων, σπόρων & πολλαπλασιαστικού υλικού και γεωργικών φαρμάκων) καθώς και εταιρεία τεχνικού πρασίνου (εκτελέσεων έργων πρασίνου και διαμορφώσεις τοπίου)  με γραφεία και εγκαταστάσεις στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη (Β.Ι.Π.Ε. ΣΙΝΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

 

Πάντα κοντά στον Αγρότη

Εταιρεία 3ης γενιάς (από το 1942), με τη σημερινή δομή και δραστηριότητα ιδρύθηκε το 1987 από το Γεωπόνο Χρήστο Μέγκλα και από τότε αναπτύσσεται συνεχώς με επιτυχία, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της Γεωργικής έρευνας και των επιχειρήσεων.
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της επιχείρησης κυμαίνεται στα 10-15 εκατ. Ευρώ .
Απασχολεί 30 άτομα ως διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και 20 άτομα ως έκτακτο εποχιακό προσωπικό (εργάτες και τεχνίτες).
Στον τομέα των λιπασμάτων, η "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε." διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συσκευασίας, ενσάκκισης και παλετοποίησης λιπασμάτων, τελευταίας τεχνολογίας, και σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού πραγματοποιεί εισαγωγές απ' όλο τον κόσμο διαθέτοντας τα λιπάσματά της σ' όλη την Ελληνική Επικράτεια. Εκτός από την παρουσία της στην Ελληνική αγορά, παρουσιάζει και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες όπως η Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, FYROM, Ρουμανία, Τουρκία και άλλες.

Η "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.", στον τομέα των σπόρων εισάγει και εμπορεύεται από Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Η.Π.Α. ποικιλίες σπόρων, σχεδόν όλων των καλλιεργούμενων στη χώρα μας φυτών, και κυρίως σκληρό & μαλακό σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, ρύζι, πατάτα, μηδική, βίκο, τριτικάλε, βρώμη, βαμβάκι, βιομηχανική τομάτα κ.α  καλλιεργούμενα είδη.
Η "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε." παράγει, επεξεργάζεται και τυποποιεί, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, πιστοποιημένους σπόρους των γνωστότερων ποικιλιών σκληρού σίτου, των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα διατηρεί για τη χώρα μας, μαλακού σίτου, κριθαριού και ρυζιού.
Για την επίτευξη των παραπάνω εργασιών, και στοχεύοντας στη συνέχιση της προσφοράς στους πελάτες της, νέων βελτιωμένων ποικιλιών, συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα κορυφαίες εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα της Ιταλίας, Γαλλίας, ΗΠΑ κ.α.
Στον τομέα των αγροχημικών( γεωργικών φαρμάκων), η "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ" συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα.

ΜΑΖΙ με τους ΠΕΛΑΤΕΣ μας,
ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ τις ανάγκες των Ελλήνων Αγροτών,
ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ την Ελληνική Αγροτική Οικονομία.